Over Renate

Over Renate

Waarom?

Ik ben Renate Manders-Lybeer. Ik ben strategisch marketeer. Veel van mijn collega strategisch marketeers werken bij grotere bedrijven. Ik kies bewust om kleinere ondernemingen te helpen, omdat ik van mening ben dat deze ondernemingen ook recht hebben op een goede strategische marketeer.

Ondernemers met liefde voor hun vak hebben een aanstekelijk en inspirerend enthousiasme als ze hierover vertellen. Het prikkelt mijn nieuwsgierigheid om in hun wereld te duiken en te kijken wat daar gebeurt. Ik vind het fijn om snel resultaat te boeken. Dit is een kleinere onderneming makkelijkter te realiseren dan in een grote onderneming. Vandaar dat ik me uitsluitend richt op kleine en middelgrote bedrijven, die geen full-time strategisch marketeer nodig hebben.

Ik kijk met mijn strategische marketing bril naar jouw business. Informatie vanuit de buitenwereld structureer ik door middel van (marketing)modellen. Dit zorgt ervoor dat ik snel inzicht heb in de markt van mijn klant en zijn klanten. Dat is waar ik goed in ben. Dit brengt overzicht en inzicht voor mijn klanten. Inzichten omzetten in concrete en praktische acties is voor mij de manier om in beweging te komen naar het gewenste resultaat. Dat gewenste resultaat is voor mij zoiets als de eerste plaats op een belangrijke sportwedstrijd behalen. Naast talent vraag het: focus, commitment, doorzettingsvermogen en creativiteit.

Mijn drijfveer: elke dag weer iets nieuws leren en mezelf ontwikkelen. Mijn missie: andere ondernemers met mijn kennis en vaardigheden een stapje vooruit helpen. Daarom deel ik mijn kennis graag met anderen. 

 

Hoe?

Als jouw marketing en bedrijfscoach wordt jouw doel ons doel. Jouw idee of visie stellen we samen scherp.  Ik controleer of de gewenste koers ook rendabel te krijgen is.  Vervolgens vertaal ik dit voor je door naar concrete acties. Met de acties gaan we eventueel samen met andere partijen aan de slag en samen monitoren we het resultaat en sturen bij als dit nodig is. Zie het als je navigatiesysteem. Door mijn stap-voor-stap benadering maak ik complexe zaken praktisch en overzichtelijk. Het is geen vaste route. Afhankelijk van jouw vraag en situatie bepaal ik welke stappen we wanneer gaan zetten.

Vijf elementen komen altijd terug:

1.  Een helder einddoel. Hierdoor hebben we focus en kunnen we uiteindelijk ook zien dat het gewenste resultaat behaald is.

2. Ik werk op basis van bewezen marketingmodellen. Hiermee geef ik je inzicht en stel het beeld scherp van hetgeen belangrijk is voor het succes van het nieuwe business concept of op welke manier de groei wordt gerealiseerd. Om dit goed te blijven doen, heb ik me gecertificeerd als Senior Marketing Professional bij het NIMA. Zij controleren dat ik continu mijn vakkennis bijhoud. 

3.  Inzicht is interessant, maar het levert pas wat op als je het vertaalt naar of het nieuwe concept of de dagelijkse praktijk. Denk hierbij aan je dienstverlening of product, prijs, communicatie, werkwijze etc. Het wordt makkelijker om bepaalde keuzes te maken. Hierdoor wordt het ook makkelijker om te blijven focussen. De adviezen zijn praktisch, concreet en van toepassing op jouw situatie. Soms zijn het gewoon teksten die je direct kan gebruiken.

4. Door structuur, kennis en ervaring weet ik de volgorde van de stappen die passen bij jouw situatie. Dit geeft rust en vertrouwen bij de ondernemers met wie ik werk. De route is voor iedere ondernemer anders, maar een aantal stappen zijn voor iedere ondernemer belangrijk om te zetten. Het resultaat is altijd uniek! 

5. Waar een wil is, is een weg! Ik probeer met creatieve oplossingen te komen om zo uitdagingen samen met jou te overwinnen om het gewenste resultaat te realiseren. Ik kan en doe het niet alleen! Samen zetten we de stappen en zo komen we tot het resultaat. 

 

Wat?

Ik breng: INZICHT & FOCUS & ACTIE & RESULTAAT

Twijfel niet langer en maak direct een vrijblijvende kennismakingsafspraak!

Benieuwd wat en met welk resultaat ik met mijn klanten heb weten te bereiken? Klik dan hier!