Succesverhalen

Gemeente Etten-Leur: van idee naar event

De vraag:

Zzp'ers zijn een belangrijke groep ondernemers in Etten-Leur. De afgelopen jaren is het aantal zzp'ers flink gestegen en zij maken een steeds groter deel uit van de werkzame bevolking in Etten-Leur. Uit een onderzoek (de Ondernemerspeiling) die vanuit de gemeente is uitgezet onder alle ondernemers, blijkt dat zzp'ers minder tevreden zijn over de dienstverlening van gemeente Etten-Leur dan andere ondernemers. Het doel was om de tevredenheid van de zzp'ers in Etten-Leur te verbeteren. De gemeente heeft een werkgroep gestart waarin verschillende netwerkorganisaties en zzp'ers hebben gesproken over het verbeteren van de tevredenheid. Vanuit de werkgroep is het idee ontstaan om een evenement te organiseren samen met alle netwerkorganisaties die zich actief inzetten voor de zzp'ers in Etten-Leur. Aan Mind for Marketing is gevraagd om deze visie om te zetten naar een event. 

Klik op meer informatie, als je meer wilt weten over de aanpak, de ervaring vanuit de Gemeente Etten-Leur en de uitkomst.

De aanpak:

Mind for Marketing heeft vanuit de input van de werkgroep een helder kader gemaakt van het event. Dit is door de werkgroepleden gedeeld met de netwerkorganisaties die in Etten-Leur actief zijn. Deze waren enthousiast over de opzet en wilden allemaal participeren! Zo ontstond het ZZP Only event. De werkgroepleden, sponsoren van het event en vertegenwoordigers van de netwerkorganisaties hebben gezamenlijk het programma bepaald.

Mind for Marketing heeft de communicatie van het event en de PR gecoördineerd en als één van de projectleiders gefungeerd om te zorgen dat het ZZP Only event een succes werd.

De ervaring vanuit de Gemeente Etten-Leur:

Het is Renate gelukt om als één van de projectleiders ervoor te zorgen dat het ZZP Only event een succes werd! Vanuit de werkgroep is een idee voor een evenement ontstaan en Renate heeft met haar expertise dit vertaald naar een gezamenlijke visie. Die visie heeft ze vertaald naar een succesvolle realisatie. En zo zijn er concrete acties opgesteld om die realisatie te bereiken. Zoals Renate aangeeft "waar een wil is, is een weg". En dat is zeker zo. Het was en is fijn om met Renate samen te werken!

De uitkomst:

  • In 2017 vond op 6 april het eerste ZZP Only event plaats
  • Alle netwerkorganisaties waren aanwezig en positief over het event
  • Meer dan 120 zzp'ers waren aanwezig en enthousiast over de avond
  • In 2018 is het event succesvol herhaald

Meer weten over het event? Kijk hier naar een filmpje van de gemeente waarin Renate wordt geïnterviewd over het event.

Wil je dat Mind for Marketing dit voor jou onderneming ook doet? Twijfel niet langer en maak een vrijblijvende kennismakingsafspraak.